Historie

Garage Stevens opgericht op 1 juli 1985, is uit passie voor mooie Italiaanse automobielen ontstaan. Na enkele jaren bij de plaatselijke Alfa Romeo dealer Hub Nijsten te hebben gewerkt viel helaas het doek voor deze alom bekende en gerespecteerde Alfa Romeo dealer.

Begin jaren ’80 waren moeilijke tijden voor de autobranche, maar desondanks startte Eric Stevens toch zijn eigen autobedrijf aan de Rijksweg Noord te Geleen, in het voormalige Jaguar pand van Garage Demandt.

De autobranche herstelde zich eind jaren ’80 en Alfa Romeo zette zich met haar succesmodellen 33, 75 en 164 weer op de kaart.

De klantenkring groeide gestaag en de huisvesting aan de Rijksweg Noord 16 werd snel te klein. Na jaren zoeken naar een geschikte locatie werd deze in 2003 gevonden in Puth, gelegen aan de Geleenstraat 60, slechts 5 auto-minuten verwijdert van de oude locatie.

De locatie aan de Geleenstraat beschikt over een goede bereikbaarheid en heeft ruime parkeerfaciliteiten iets wat aan de Rijksweg Noord in Geleen niet voorhanden was.

Tijdens de renovatie van het pand in Puth, centraal gelegen in Zuid-Limburg tussen de grote steden Maastricht, Heerlen en Sittard-Geleen, werd veel nieuw modern werkplaatsapparatuur aangeschaft, en de moderne werkplaats is hiermee weer volledig up to date.

De huidige locatie werd in oktober 2009 in gebruik genomen en de dienstverlening breidde zich verder uit met ondermeer een nieuwe Fiat Panda voor vervangend vervoer tijdens de reparatie/service en óók een haal- en breng service horen tot het servicepakket.

Het Magneti Marelli Checkstar servicenetwerk stond toen eveneens in de startblokken en de interesse om als dealer aan dit werkplaatsconcept deel te nemen werd kenbaar gemaakt.

Sinds augustus 2010 is het Magneti Marelli Checkstar dealerschap voor het zuiden een feit en het sluit haarfijn aan op de werkzaamheden aan Italiaanse automobielen.