Checkstar

Magneti Marelli After Market werd in 1985 gelanceerd als onderdeel van de Magneti Marelli Holding met det doel de onderdelen die geproduceerd worden in de vele fabrieken aan te bieden voor de aftermarket.Het bedrijf ziet zichzelf als onafhankelijk distributeur van aftermarket onderdelen op het gebied van personenauto’s en bedrijfsauto’s.

Magneti Marelli After Market Parts & Services levert onderdelen voor alle grote automerken. In totaal heeft Magneti Marelli meer dan 30.000 referenties in het programma, verdeeld over 30 productgroepen. Voor Nederland gaat de distributie van de onderdelen via Buren Hallum Automaterialen BV (importeur).

Daarnaast is er een wereldwijd dealer netwerk op werklaatsniveau. Dit netwerk bestaat uit bijna 5500 dealers (Italië 3400, Spanje 1000, Brazilië 700, Portugal 125, Argentinië 63, Polen 50, Kroatië 32, Duitsland 30 en Nederland 26).

Magneti Marelli After Market Parts & Services produceert en distribueert vervangingsonderdelen van OE-kwaliteit of gelijkwaardig aan OE-kwaliteit* en garandeert de kwaliteit en betrouwbaarheid van de onderdelen.

Het productgamma, verdeeld in de groepen Electronica / Mechanica / Carrosserie / Slijtdelen, bevat onder andere de volgende merken: Magneti Marelli, Veglia Borletti, Spica, Bradi, Siem, Axo Scintex, Vitaloni, Lodge, Weber, NGK NTK, Savara, Cofap, Seima, Yorka, Borletti Climatizzazione, Jaeger, Solex, Descam, Carello, Automotive Lighting, Cromodora, Golden Lodge, Denso.

Het merk Magneti Marelli is op elk niveau bekend, van fabrikant tot consument. Naast het leveren van onderdelen verzorgt Magneti Marelli ook opleidingen voor de werkplaats en kan zij werkplaatsapparatuur leveren. Voor directe hulp bestaat er voor de Checkstar dealers een info-lijn.